onsdag 29 februari 2012

Vår i luften!


Halloj finingar!

I brist på egen inspiration bjuder jag på härliga bilder från Ikea, inte illa pinkat det heller! ;) Hade det inte varit för all tårta jag proppat i mig på jobbet i dag så skulle jag bli väldigt sugen på de fina marängerna, någon hade kommit på den geniala idéen att ha en liten tårtbuffé och då MÅSTE man ju smaka av alla sorter, eller hur? Efter den kalorichocken antar jag att det är läge för "operation svångrem" ett tag... ;)



Samtliga foton är publicerade med tillstånd av ikea.se/livethemma

Härliga, ljusa och våriga inspirationsbilder. Kanske ska man ta och plocka fram sina gamla koffertar, trava dem ovanpå varandra och ha som soffbord? Väldigt snyggt, men förutom förvaringsutrymmet, vete attans om det är så praktiskt...

Önskar er alla en härlig onsdagkväll! Hoppas att resten av veckan bjuder på lika härligt vårväder som vi hittills haft. =)
Kram kram
<3
post signature

måndag 27 februari 2012

Svart


Halloj!

Här har ni mitt senaste färdigställda projekt. Ser ni att jag har gått över till den svarta sidan?! ;) Det gamla skåpet som en gång var tänkt att bli vitt fick istället bli högblankt svart och fungera som linneskåp i badrummet. Med ett par "franska tavlor", en gammal resväska och detaljer i turkos så får även badrummet känna av de franska vindarna. =)


  




Det charmigaste med skåpet, förutom den fina snirkliga signaturen på baksidan, är att snickaren har använt sig av sitt ögonmått när han satte in hyllorna... ett ögonmått som uppenbarligen inte var att lita på! ;) Nu återstår att se om jag har gått över till att jobba svart för gott, misstänker att jag inte kommer att kunna överge det vita helt och hållet.

Önskar er alla en härlig start på veckan!
Kram kram

post signature

söndag 26 februari 2012

Och vinnaren är...


Halloj finingar!

Innan jag avslöjar vem som är vinnaren av "födelsedagspaketet" vill jag börja med att tacka alla som varit med och firat med mig, 132 deltagare och 315 lotter! =) Med hjälp av en slumpgenerator valdes den värdiga vinnaren. Vi säger GRATTIS till Tini med bloggen Tinis vita hem som vinner paketet från Cath Kidston! Kika gärna in hos henne, en pysslig bloggerska med förkärlek till den vita lantliga stilen - precis som jag. ;)

Grattis Tini och tack till er andra som varit med och firat med mig!
Kram kram
<3

post signature

torsdag 23 februari 2012

Navy


Halloj finingar!

Närå, jag har inte glömt bort er men jag erkänner att det var ett tag sedan jag hörde av mig, livet har gått i 120 knyck och jag har inte riktigt hunnit med bloggen men det hoppas jag blir ändring på! =)

Den här veckan har vi sportlov och jag har en efterlängtad semesterdag i dag och vet ni vad jag har gjort? Jag har druckit årets första "uterumskaffe"! Solen har värmt upp uterummet till dryga 22 grader, underbart. Helt ofattbart att vi bara är inne i februari. =)




Var inne på Jysk i dag för att köpa ett överkast till W, de har kampanj på den här jättefina quiltade pläden 140 x 200 cm, 100 kr, matchande kuddar för 45 kr! Hade tänkt att köpa en extra pläd/överkast att ha på W:s "kompissäng" men tyvärr hade de bara en kvar. Nåja, det är ju inte värre än att jag kan köpa ett senare till fullpris som också det är otroligt prisvärt, 169 kr.

Som grädde på det redan fulländade moset sprang jag på den här fina stooora klockan, som jag har letat efter en klocka till matrummet. Också denna från Jysk och till ett otroligt bra pris, 119 kr! 

Väldigt mycket reklam på en gång, kan nästan tro att jag är sponsrad men så är det ju inte. Vill ju bara tipsa er om bra klipp! ;)



Hipp, hipp hurra till vår lillprinsessa! Oavsett om man är rojalist eller ej så är det en underbar händelse, blev riktigt rörd när jag såg Prins D på tv. Gulligt!

Nu ska jag byta om till målarkläder och fortsätta mitt "lilla" projekt. Vad får ni se när det är klart, ni kanske blir lite förvånade... ;)

Ha det bäst!
Kram kram
<3


post signature

lördag 18 februari 2012

Mina bebisar



Hej alla fina!

Nu har jag väckt mina små bebisar från vintervilan och till min förvåning ser alla ut att ha klarat sig! Det är första gången som jag har övervintrat pelargoner så jag är glatt överraskad, har till och med tagit sticklingar som nu växer sig lite större för varje dag. Lite feg har jag nog varit för jag vågade inte klippa ner pellisarna särskilt långt men man lär ju av sina misstag, eller hur?! ;) Nu står de i burspråket i söder och slukar solljus och jag väntar på att första lilla blomknoppen ska visa sig, så spännande.

   





I dag har jag för första gången på säkert 20 år (!) stått på ett par skridskor, jisses vilken upplevelse! Om någon tror att det är som att cykla - har man en gång lärt sig så sitter det - så kan jag säga *bullshit*! Helt plötsligt fick Bambi på hal is en helt ny innebörd och jag var tvungen att hålla i N hela tiden, vi såg nog ut som ett gammalt strävsamt par som åkte paråkning på isen, hihi! 8-åringen överglänste sin stackars mamma med hästlängder! Äldsta dottern spelade bandy i många år och är superduktig på isen men nu förstår jag ju plötsligt att det inte är från mig hon har fått den talangen... ;) Nåja, gott om frisk luft och lite motion har jag ju i alla fall fått, inget ont som inte har något gott med sig, eller hur?!

Önskar er alla en härlig lördag!
Kram kram
<3

post signature

torsdag 16 februari 2012

Rosa romantik


Halloj finingar!

I rask takt med våren kommer nu alla inredningsnyheter in i butikerna. Man kan ana den franska trenden i Ikeas vårnyheter men med lite mer ljuva och romantiska toner. Textilserien Emmie går i rosa toner med ränder, rutor och rosor, perfekta att matcha med varandra för en sockervaddsljuv romantisk känsla.




 Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma
Publicerade med tillstånd av ikea.se/livethemma

Kolla noga på fotot här ovanför, ser ni väggpanelen? Ikea har "tänkt utanför boxen" och använder köksluckor (!) på väggen - att jag inte tänkt på det! =) Den ursnygga rottingfåtöljen ska absolut få flytta hem till mig i två exemplar... frågan är bara var jag ska få plats med dem... ;)

Februari sägs vara den "sjukaste" månaden på året, ack vad det stämmer... i alla fall hemma hos oss! Jag har själv varit sjuk i två omgångar och är nu hemma för andra gången med W, är det inte magsjuka så är det dunderförkylning. *suck* Vad är det med alla bacillusker som gör att de exploderar just nu?! Ser inte fram emot februarilönen... anar att den inte kommer att vara allt för fet. Läge för köpstopp med andra ord! ;)

Jag hoppas att ni håller er friska och krya och önskar er en härlig torsdag!
Kram kram
<3
post signature

tisdag 14 februari 2012

♥Valentine's day♥


Halloj alla finingar!

Ett litet kärleksinlägg så här på alla hjärtans dag som en liten fin vink till äsklingen! ;) Vi brukar inte fira särskilt mycket men visst vill man väl ha någon form av uppvaktning, eller hur? Kärlekens dag till ära får provdockan klä sig i klänningslivet/korsetten från brudklänningen, sitter som en smäck! Hon får kanske ha den på sig för jämnan, synd att gömma undan något så fint.





Våra "små" älsklingar får var sitt alla-hjärtans-dag-kort med en peng i istället för någon av alla dessa nallar som finns i varje matbutik, tycker att de kan få köpa sig något de vill ha istället. Eftersom min stora älskling brukar smygläsa bloggen tänker jag inte tala om vad han får (lång näsa!)!  ;) Firar ni alla hjärtans dag?

 Oavsett om ni firar idag eller tycker att det är ett kommersiellt jippo så önskar jag er alla en fin alla hjärtans dag.
Kram kram


post signature

söndag 12 februari 2012

Merveilleux!*


Halloj finingar!

Hur är det med franskan? ;) Min är tyvärr urusel eftersom jag aldrig läst det men min kärlek till den franska  lantliga inredningsstilen är däremot stark! Alla ni som, precis som jag, älskar denna stil har väl inte missat Ellos nyheter med inspiration från franska landsbygden? Kuddar, mattor, bäddset, gardiner och mycket, mycket mer. Alldeles, alldeles *underbart!



Samtliga foton är lånade från Ellos.se

Är inte inspirationsbilderna helt fantastiska? Enda nackdelen med dem är att de inte är fotade hemma hos mig! ;) Nu hoppas jag bara att ni inte hinner före mig och shoppar slut på allt det fina... 

Idag står simskolan åter på schemat, har packat ner cyklopet så att vår lille fridykare kan ägna sig åt att dyka från "sockerbitarna", den enda fördelen med simskolan (enligt honom själv, alltså...). =)

Önskar er alla en härlig söndag!
Kram kram
<3
post signature
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...